O televiziune adventistă va dona 3 milioane de dolari pentru educaţie

316

Reţeaua adventistă de televiziune prin satelit 3ABN, din Statele Unite, a hotărât să doneze 3 milioane de dolari pentru școli din America de Nord.

Prin intermediul prodramului „Triple Your Donation Value”, reţeaua de televiziune din West Frankfort, Illinois, a strâns în ultimele trei luni mai mult de 400.000 de dolari pentru școli adventiste din America de Nord, însă „scopul [lor] este să strângă 3 milioane de dolari până la sfârșitul anului viitor”, potrivit unei declaraţii a președintelui Danny Shelton pentru Adventist Review.

Cum funcţionează

În program se poate înscrie oricare dintre școlile adventiste de pe teritoriul Americii de Nord. Atunci când o persoană face o donaţie 3ABN pe site-ul proiectului, 3ABN îi trimite școlii CD-uri și DVD-uri cu muzică cu valoare dublă. Acestea pot fi vândute de școală, căreia îi revine  tot ceea ce se obţine din vânzări. CD-urile și DVD-urile pot fi folosite în campanii de strângere de fonduri organizate de școlile participante.

În ultimele trei luni, telespectatorii au donat 201.000 de dolari, 3ABN le-a trimis școlilor 26.800 de CD-uri și DVD-uri, fiecare în valoare de 15 dolari, iar școlile au obţinut, în urma vânzării acestora, 402.000 de dolari.

Administratorii școlilor adventiste și-au exprimat entuziasmul faţă de program. Dacă în trecut studenţii au strâns 250 de dolari vânzând dulciuri, iniţiativa 3ABN le-a adus 1.500 de dolari, a declarat Evelyn Hainey, directoarea Thompsonville Christian Academy din Thompsonville, Illinois, într-o declaraţie disponibilă pe site-ul proiectului.

În program au fost înscrise mai mult de 200 de școli adventiste de pe teritoriul Americii de Nord, însă reţeaua de televiziune desfășoară un proiect similar pentru grupuri și școli creștine care nu sunt adventiste.

Scade procentul donatorilor pentru instituţii religioase

De-a lungul timpului s-a observat un declin al procentului donatorilor pentru organizaţii religioase, acesta reflectând faptul că tot mai puţini americani se identifică cu o anumită religie și participă la serviciile de închinare.

Deși valoarea donaţiilor americanilor pentru instituţii religioase a atins un nou record, ajungând la 114,9 miliarde de dolari, procentul donaţiilor pentru organizaţii religioase a scăzut de la 53% din totalul donaţiilor în 1987 la 32% în 2014, potrivit raportului Giving USA pentru anul 2014.

Foto: Pixabay.com