Prima femeie de culoare, rezidentă la neurochirurgie la „Johns Hopkins”

349

Nancy Abu-Bonsrah scrie istorie. Ea este prima femeie de culoare admisă în programul de rezidenţiat de la Universitatea „Johns Hopkins”, la secţia de neurochirurgie.

Una dintre cele mai bune universităti din lume are, de câteva săptămani, printre rândurile sale o studentă de culoare la programul de rezidenţiat al secţiei de neurochirurgie. Este pentru prima dată în istoria instituţiei când se întâmplă acest lucru, un fapt relevant, ţinând cont că anual universitatea admite doar între 2 și 5 rezidenţi, notează CNN.

La data de 17 martie, ziua cunoscută drept  „Match Day”, când studenţii din anul patru de medicină din SUA află în ce secţie au fost acceptaţi pentru a-și continua studiile, Nancy Abu-Bonsrah făcea cunoscut prin intermediul reţelei sociale Facebook vestea admiterii ei la sectia de neurochirurgie de la „Johns Hopkins”: „Ce mod plăcut de a începe Sabatul! Încă nu am asimilat vestea, dar pentru mine este o onoare și un privilegiu să fac parte din secţia de la «Hopkins» pentru a trece în următoarea fază din cariera mea!”, relatează adventist.org.

Originară din Ghana, Nancy locuiește în Statele Unite ale Americii de la vârsta de 15 ani, împreună cu familia ei, potrivit The Independent. După terminarea liceului la Hammond, a studiat la Universitatea Mount St. Mary, unde a obţinut o diplomă în știinţe biochimice și chimice și din 2012 a început studiile de medicină, urmând acum să studieze în cadrul programului de rezidenţiat de la secţia de neurochirurgie. Nancy este membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și, în drumul parcurs până acum, ea vede mâna lui Dumnezeu. „M-am născut într-o familie cu temere de Dumnezeu, unde am fost întotdeauna încurajaţi să căutăm călăuzirea divină în tot ceea ce facem”, spunea ea într-un interviu. „Sunt sigură că dacă Dumnezeu nu mi-ar fi pregătit calea și dacă nu ar fi fost o lumină pentru picioarele mele, nu aș fi ajuns așa departe […] Dumnezeu a binecuvântat străduinţa și eforturile mele și pentru asta Îi sunt veșnic recunoscătoare. Sper ca la rândul meu să fiu o binecuvântare pentru cei din jur.”

Acesta este motivul pentru care vrea să ajute pe cât posibil, prin munca și abilităţile ei, la progresul știinţei neurochirurgiei. Printre proiectele ei de viitor se află acela de a se întoarce în Ghana, unde ar vrea să contribuie la dezvoltarea unei infrastructuri chirurgicale bine puse la punct. De asemenea, își dorește să fie un exemplu pentru cei care vor veni după ea, așa cum figuri marcante, precum Ben Carson, fost student al programului de rezidenţiat al secţiei de neurochirurgie, a constituit o adevărată sursă de inspiraţie și încredere pentru ea.