Bisericile copte şi adventiste, prinse în focul încrucişat din Egipt

113

În Egipt, ciocnirile violente dintre protestatari şi şi forţele de ordine s-au revărsat şi asupra bisericilor creştine, atacate din plin de membrii Frăţiei Musulmane.

În cursul zilei de miercuri, 45 de biserici creştine din Egipt au fost atacate sau arse din temelii, cele mai multe biserici ortodoxe copte, dar şi biserici aparţinând minorităţilor creştine, precum adventiştii de ziua a şaptea.

„Creştinii nu ar trebui să fie influenţaţi de aceste atacuri şi nu ar trebui să se alăture segregării naţionale dintre creştini şi musulmani, în această perioadă dificilă pe care Egiptul o traversează", a declarat Youssef Sidhom, redactor şef al săptămânalului creştin Watani pentru Religion Today.

Acelaşi săptămânal a anunţat şi răpirea unui pastor adventist şi a soţiei sale, după ce biserica lor din oraşul Assiut a fost atacată. Deşi răpirea a fost dezminţită, cei doi fiind găsiţi în siguranţă în casa unui vecin, atacurile continuă. În Egipt există doar o mie de adventişti care se roagă în 17 biserici.