Foto: Final de turneu pentru Biblia care a făcut înconjurul lumii în 20 de luni

44

    Timp de 20 de luni, a trecut prin locuri precum Narok (Kenya) şi Dubai (Emiratele Arabe Unite). Biblia uriaşă care a făcut turul lumii şi-a încheiat călătoria joi, în cadrul celei de-a 59-a Conferinţe Mondiale a Bisericii Adventiste, informează Adventist News Network.

    În cadrul proiectului internaţional, Biblia uriașă a trecut între 22 și 31 ianuarie 2009 și prin România, unde au fost organizate evenimente în 20 de localităţi. În România, fiecare popas al Bibliei călătoare a fost marcat cu o expoziţie de Biblii inedite – Biblia pe microfilm (toată Biblia pe 4X4cm), Biblia scrisă în 22 de minute de mii de tineri români în 1999, Biblia digitală – dar şi cu simpozioane pe tema importanţei Scripturii pentru viaţa individului şi a societăţii. Biblia a plecat mai departe in Bulgaria și alte ţări și continente sfârșindu-și călătoria în iunie 2010 la Atlanta, Statele Unite ale Americii.

    Biblia care a făcut ocolul lumii este o ediţie unicat de 1500 de pagini și dimensiuni generoase (30,5/45,7 cm) fiecare din cele 66 de cărţi ce o formează fiind scrisă într-o altă limbă, simbolizând astfel universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru locuitorii acestei planete. În limba română este prezentă în această Biblie epistola lui Pavel către Filimon. 

     „Biblia aceasta a făcut înconjurul lumii, ca un simbol al angajamentului pe care adventiştii de ziua a şaptea îl au faţă de Cuvântul lui Dumnezeu," a declarat Mark Finley, vicepreşedinte al Bisericii Adventiste. „Adventiştii de Ziua a Şaptea încă cred cu tărie în Biblie," a mai spus Finely, aflat în faţa grupului de 70 de reprezentanţi din fiecare regiune a lumii, în care a ajuns Biblia călătoare.

    Lideri din cadrul bisericii au declarat că acest program a reunit adventişti din întreaga lume, încurajându-i să se rededice studiului. „Iniţiativa a reînviat interesul oamenilor pentru citirea Bibliei," a spus Gilbert Wari, preşedintele Bisericii Adventiste pentru regiunea de centru-vest a Africii. Peste 2 milioane de Biblii au fost distribuite în regiunea inter-americană, pe parcursul acestei campanii, a declarat Israel Leito, preşedintele Bisericii Adventiste pentru această regiune.

    În timpul evenimentului de încheiere a campaniei, delegaţii din partea bisericilor au semnat o declaraţie care reafirmă „încrederea în revelaţia şi inspiraţia divină a Bibliei" şi au făcut un apel către membrii bisericii şi creştinii din întreaga lume ca aceştia „să facă din Biblie sursa lor zilnică de studiu."

    Scrisă în 66 de limbi, înclusiv gujarati, lituaniană, xhosa şi vietnameză, Biblia uriaşă a fost centrul unor evenimente speciale ţinute, în aproape 130 de ţări, de guvernanţi, lideri de trib, preşedinţi, regi şi regine. Câteva imagini din turneul ei, care a început în Filipine şi s-a încheiat în Statele Unite, sunt disponibile în GALERIA FOTO.