Catolicii germani au un nou regulament privind abuzul sexual

31

Biserica Catolică din Germania a emis ieri un nou ghid de gestionare a cazurilor de abuz sexual în biserică, transmite BBC.

   

    Documentul reprezintă o revizuire a regulamentului care exista deja din anul 2002, iar principala sa îmbunătăţire este insistenţa cu care solicită ca toate cazurile suspecte să fie raportate procurorilor, astfel încât să se prevină tăinuirea infracţiunilor.

    Schimbarea de accent în noul regulament presupune ca poliţia să afle despre cazurile suspecte mult mai repede şi ca nicio persoană găsită vinovată de abuz să nu mai lucreze cu tinerii. Codul cere fiecărei dioceze catolice să deţină un "comisar", care să fie prima persoană contactată de cineva care ar dori să raporteze un caz de abuz sexual în biserică.

    Regulamentul a primit criticile unor reprezentanţi de ONG-uri precum Christian Weisner, de la We Are Chrurch (Noi suntem biserica). Weisner este de părere că regulamentul este încă destul de vag şi a făcut apel ca Germania să aibă o "toleranţă zero" faţă de cazurile de abuz. "Odată ce cineva a fost condamnat, nu mai vrem să lucreze în dioceză, nici măcar într-un azil de bătrâni sau într-o închisoare," a punctat Weisner pentru AP.