Adept al Sfântului La Muerte, arestat pentru şase crime

12

Poliţia argentianiană a arestat un tânăr pe care îl suspectează că ar fi comis şase crime, pentru a obţine protecţia Sfântului La Muerte (Moartea), relatează BBC.

   

    Marcelor Antelo, în vârstă de numai 22 de ani, a fost capturat de poliţie în capitala Buenos Aires. Potrivit BBC, tânărul ar fi promis să ucidă câte un om pe săptămână pentru a obţine protecţie şi prosperitate din partea "Sfântului".

    Presa locală nu a acordat o atenţie majoră evenimentului, fiindcă cele şase persoane ucise erau oameni săraci şi marginalizaţi, care locuiau într-o zonă în care nici poliţia nu ajunge des, scrie BBC.

    Se pare că Sfântul La Muerte are un număr mare de adepţi în închisorile din Argentina, dar şi în zonele foarte sărace ale ţării, transmite corespondentul BBC la Buenos Aires. Acesta a explicat că urmaşii Sfântului ucid în schimbul unor favoruri, cum ar fi câştigarea unei lupte protecţia unei recolte, sau chiar moartea unui duşman.

    Despre apariţia cultului pentru acest sfânt se crede că ar fi fost generată de îmbinarea elementelor religioase tradiţional indigene, din zonele sărace ale Argentinei, cu elementele de romano-catolicism.