Biserica în care rugăciunile nu se opresc niciodată

103

De 12 ani, închinarea nu s-a încheiat niciodată în "Casa Internaţională de Rugăciune" - în care un grup mic, dar în creştere, s-a dedicat nici mai mult, nici mai puţin decât rugăciunii perpetue.

Un reportaj publicat de LA Times dezvăluie cum în spatele activităţii de la biserica din sudul oraşului american Kansas, se află "mişcarea cu cea mai rapidă creştere în cadrul lumii evanghelice", cum a numit-o Brad Christerson, profesor de sociologie la Universitatea Biola, care studiază creştinismul charismatic. Sociologul apreciază că mişcarea a reuşit să implice "cu adevărat, o nouă generaţie de tineri evanghelici".

Cei din afară îi numesc "Dominionişti", scrie LA Times, bazat pe faptul că cei care participă la serviciile bisericii ar considera că creştinii trebuie să câştige o influenţă decisivă asupra domeniilor de putere seculară, precum afacerile, mass-media sau guvernul. Adepţii mişcării văd rugăciunea ca o formă de "armă spirituală", prin care luptă cu demonii aflaţi în conflict cu omenirea.

Fondatorul bisericii, pastorul Mike Bickle, spune însă că deşi "ceea ce facem deschide sau închide uşa în faţa îngerilor sau demonilor," scopul rugăciunilor nu este acela d a căpăta control asupra lumii.

Autorul reportajului publicat de LA Times relatează că biserica ce funcţionează într-un mall transformat în casă de rugăciune este mereu plină. 25 de formaţii de închinare asigură serviciul divin al unei săptămâni în ture de câte două ore. Parcarea bisericii e întotdeauna plină, în seara reportajului putând fi văzute maşini înregistrate în 27 de state americane şi din Mexic.