Un grup penticostal-harismatic pledează pentru ecumenism în SUA

134

Dorind să împlinească ecumenismul în Statele Unite ale Americii, reprezentanţii bisericilor penticostale-harismatice din America de Nord (PCCNA) l-au ales pe pastorul David Cole pentru a fi o punte de legătură cu marea familie creştină, relatează Charisma News.

Dorinţa de unitate este unul dintre scopurile pe care le are această biserică, iar penticostalii speră că noul ales va întări relaţiile dintre PCCNA şi restul creştinismului american, şi va profita de ocaziile de dialog pe care le pun la dispoziţie alte conesiuni religioase, din afara familiei penticostale.

„Realitatea este că există o nevoie stringentă ca grupurile protestante să se aşeze la masa dialogului, pentru ca să se cunoască şi să se închine împreună. De multe ori, acestea recunosc un interes scăzut în rândul membrilor lor sau, cel puţin, o stagnare deopotrivă a interesului şi a numărului de membri", a declarat Jeff Farmer, director al PCCNA.

Pe de o parte, misiunea pe care o are de îndeplinit Cole este de a învăţa cât mai multe şi de a încuraja pe reprezentanţii altor confesiuni creştine. Pe de altă parte, Cole urmăreşte să aducă în dialog toate confesiunile religioase (fie că sunt catolice, ortodoxe sau protestante) în care există mişcări de redeşteptare spirituală.