Pastor: cartea lui Richard Dawkins i-a întors pe oameni la Dumnezeu

731

Unul dintre teologii de top din Scoţia a declarat pentru Christian Post că volumul profesorului ateu Richard Dawkins, The God Delusion, a trasat o nouă cale prin care Biserica să împărtăşească mesajul despre Dumnezeu, deoarece a provocat milioane de oameni din toată lumea să participe la dezbaterea despre Dumnezeu şi Biblie.

„Richard Dawkins ne-a făcut un mare serviciu," a declarat pastorul David Robertson, înainte de festivalul Faclan Book, unde se va întâlni cu Dawkins şi vor vorbi amândoi despre literatura spirituală.

„O carte despre Dumnezeu şi Biblie a devenit bestseller şi ca urmare, a pornit o întreagă dezbatere despre care multe persoane credeau că este epuizată," a mai adăugat pastorulde la Biserica Liberă a Scoţiei. De curând, Robertson a participat la o emisiune televizată împreună cu comedianul Marcus Brigstocke, care a spus că înainte să citească cartea lui Dawkins era ateu, după ce a citit-o a devnit agnostic şi crede că dacă ar citi-o din nou ar putea deveni chiar creştin.

Cartea lui Dawkins s-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea. În ea, Dawkins aduce argumente ideii că ştiinţa şi Universul există fără să aibă nevoie de vreo noţiune inspirată divin şi că credinţa în Dumnezeu dăunează dezvoltării şi progresului fiinţei umane.

Volumul a fost contestata de mulţi lideri religioşi, dar i-a prin, în acelaşi timp, pe cititori într-o discuţie despre rolul religiei şi credinţei în lumea de azi. Aşa se face că, deşi autorul argumentează împotriva lui Dumnezeu, discuţia generată a fost îndeajuns pentru a trezi minţile şi a aduce oamenii mai aproape, nu mai departe de Dumnezeu, crede Robertson. Mai mult decât atât, pastorul spune că ştie persoane care s-au convertit la creştinism după ce au citit cartea lui Dawkins.