Cercetașele britanice modifică jurământul pentru a fi mai incluziv

15

După ce, timp de 100 de ani, Cercetașele Britanice au jurat loialitate lui Dumnezeu, ţării și Reginei, conducerea organizaţiei a decis să renunţe la referirile la Dumnezeu, fapt care a generat aprecierea grupărilor seculare, informează Huffington Post.

„Promit să îmi dau toată silinţa: să fiu onestă faţă de mine însămi și să îmi dezvolt credinţele, să slujesc Reginei și comunităţii din care fac parte, să îi ajut pe ceilalţi și să respect legea ghidului cercetașului", spune textul modificat.

Asociaţia fondată în 1910 a schimbat jurământul după o consultare care a dezvăluit că aproape 44.000 de participanţi la dezbatere susţin implementarea noului jurământ.

„Sperăm ca reformularea să ne ajute să ajungem și la fete și femei care poate nu au luat în calcul posibilitatea de a ni se alătura – astfel încât mai multe fete să poată beneficia de toate avantajele cercetășiei," a explicat Ghidul-șef Gill Slocombe.

Diverse grupuri creștine au acuzat însă că modificarea produce o îndepărtare faţă de valorile iniţiale ale organizaţiei.