Cleric musulman explică cum trebuie bătute soţiile: „Putem folosi o nuia”

19129

V-aţi întrebat vreodată despre ce se discută la televiziunile arabe? Un subiect ar fi cum să îţi baţi corect nevasta, dezbătut de un cleric musulman, la postul TV Al-Nas.

Ideea emisiunii era dacă s-a schimbat ceva în practica pedepsirii nevestelor cu bătaia, în ultimii ani. Răspunsul clericului Sa’d Arafat a fost simplu: Nu. Bărbaţii au voie să facă aceasta prin legea instaurată de Profet, iar femeile știu să se supună pedepselor.

„Allah a binecuvântat femeile cu bătaia. Profetul Muhammad a spus ‘bate-o, dar nu-i lăsa semne și n-o face urâtă'”, a explicat clericul. Există deci o etichetă în a-ţi bate soţia. De exemplu, nu este voie să o lovești peste faţă, „s-o rănești, să-i rupi oasele, să-i scoţi dinţii sau să-i rănești ochii”. De asemenea, insultarea nu este permisă: „Dacă o baţi, n-o înjura. O baţi s-o disciplinezi, nu s-o faci de rușine.”

Se pot folosi și obiecte pentru bătaie, precum o nuia (un băţ), dar loviturile trebuie să fie ușoare pentru a nu provoca răni. Dacă bărbatul folosește mâna, nu are voie să o ridice deasupra capului atunci când lovește, ci doar de la piept.

Clericul a lămurit că pedeapsa cu bătaia este folosită ca ultimă alternativă și doar în cazul în care soţia refuză să aibă relaţii sexuale cu soţul ei. Bărbatul nu are voie să își bată soţia pentru mâncare sau băutură, scrie Jurnalul.

Foro: wikimedia