Poşta Regală a lansat timbre pe tema naşterii lui Iisus

53

Poşta Regală britanică a publicat o serie de timbre cu scene biblice care ilustrează naşterea lui Iisus. Iniţiativa a fost asociată cu sărbătoarea Crăciunului şi cu aniversarea a 400 de ani de la publicarea Bibliei „King James".

„Timbrele de Crăciun cu referinţe biblice contribuie la răspândirea mesajelor de sărbătoare în Marea Britanie şi în întreaga lume", a declarat Stephen Agar, reprezentat al Poştei Regale, adăugând că peste 200 de expresii din versiunea King James a Bibliei au pătruns în uzul comun: „lumina ochilor mei", „peşteră de tâlhari", „tărâmul făgăduinţei" ş.a.m.d.

Mervyn Storey, fost membru al consiliului North Antrim, s-a numărat printre cei care au solicitat apariţia unor astfel de timbre. El a specificat faptul că versiunea King James a Sfintelor Scripturi nu a influenţat doar literatura şi limbajul, ci şi afacerile politice şi constituţionale.

Traducerea versiunii King James a început în anul 1604 şi a fost terminată în 1611. O echipă formată din 47 de cercetători ai Bibliei a lucrat la traducerea acesteia în limba engleză. Noua traducere a devenit cea mai populară versiune a Scripturii printre vorbitorii de limbă engleză.

(Foto: Dreamstime)