Jumătate din locuitorii Marii Britanii au probleme cu somnul

53

Un studiu recent a arătat că mai mult de jumătate din adulţii britanici au probleme să adoarmă şi nu se pot odihni bine noaptea, lucru care antrenează adesea și alte probleme de sănătate, scrie Daily Mail.

Expertul în probleme ale somnului, profesorul Colin Espie, de la Universitatea Glasgow a intervievat 12.000 de adulţi englezi în cadrul celui mai mare studiu britanic despre tiparele de somn. El a ajuns la concluzia că insomnia este problema cea mai des întâlnită şi că ea „afectează calitatea vieţii pe durata întregii zile, nu doar în timpul somnului de noapte."

Ȋn total, 51 la sută dintre adulţi adorm prea greu și se trezesc prea ușor. Femeile sunt mai des afectate de astfel de probleme decât bărbaţii, proporţia păstrându-se la 75% (femei) și 25% (bărbaţi).

 Mai mult de jumătate dintre respondenţi au mărturisit că au întâmpinat probleme în relaţiile personale după o noapte nedormită. Circa 77% spun că au observat o diminuare a capacităţii de concentrare, iar 64% nu au reuşit să fie la fel de productivi la locul de muncă, ca într-o zi în care au dormit suficient. Nu mai puţin de 83% au experimentat oscilări ale dispoziţiei psihice ca urmare a privării de somn și 93% au notat că, fără son, sunt lipsiţi de energie.

(Foto: Dreamstime)