Autorităţile chineze fac abuz de putere

16

Comisia pentru Apărarea Drepturilor Omului din SUA trage un semnal de alarmă vizavi de intenţia autorităţilor chineze de a modifica legislaţia astfel încât privarea de libertate a unei persoane, pe o perioadă de maxim 6 luni, să nu constituie o infracţiune.

Pe parcursul anului 2011 au fost raportate mai multe dispariţii de persoane, care nu s-au soluţionat în niciun fel. Printre cei dispăruţi „forţat" se numără cel puţin 22 de susţinători ai drepturilor omului, numeroşi avocaţi, artistul Ai Weiwei şi scriitorul Gu Chuan, notează theepochtimes.com.

Oficialii chinezi abuzează de lege, înfăptuind diverse crime împotriva celor pe care îi suspectează de „acţiuni subversive", „separatism" sau „perturbare a ordinii sociale". Folosind aceste dispoziţii din lege, ei aruncă în închisoare „avocaţi, scriitori, eseişti, susţinători ai democraţiei şi jurnalişti", se arată în raportul Comisiei Congresionale Executive privind China (CECC).

Mai mult, „autorităţile chineze persecută credincioşii care îşi practică credinţa în afara controlului de stat, inclusiv membri ai bisericilor protestante, catolice şi practicanţi Falun Gong", a precizat Chris Smith, congresmen în New Jersey.

(Foto: Dreamstime)