Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea lansează un nou serviciu

441

VividFaith este cel mai nou serviciu lansat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu scopul de a conecta oamenii cu cât mai multe oportunităţi de misiune. Acest serviciu va fi disponibil atât ca un website, cât și sub forma unei aplicaţii. VividFaith redefinește astfel serviciul de misiune și slujire și include oportunităţi pe termen scurt și lung în străinătate.

„VividFaith va îmbunătăţi înţelegerea asupra conceptului de slujire și asupra stilului de viaţă al adventiștilor. (…) Slujirea ar trebui să fie mai mult decât ceva ce facem din când în când sau ceva ca o pauză în timpul studiilor sau după pensionare. În calitate de creștini adventiști ar trebui să fim întotdeauna gata să îl reflectăm pe Iisus în cuvânt și în faptă. VividFaith ne va ajuta să facem mai mult în direcţia aceasta”, a declarat Gan Theow Ng, secretar executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

VividFaith are la bază premisa că prin slujire putem împărtăși credinţa noastră. Când suntem angajaţi în diverse proiecte prin care îi ajutăm pe vecinii noștri, pe cunoscuţi sau pe prieteni, Iisus este văzut în mod practic în viaţa noastră.

Serviciul oferă mai multe oportunităţi de slujire, printre care o varietate de locuri de muncă pentru studenţi, cu proiecte ce pot fi realizate de la distanţă, cum ar fi crearea unui website pentru o instituţie sau o entitate din altă ţară, voluntariat pe termen scurt sau proiecte de grup în care și cei care aparţin altor confesiuni pot fi incluși.

Fiind un serviciu ușor accesibil oricui, VividFaith va fi un mod prin care oamenii vor putea observa, înţelege și experimenta stilul de viaţă al adventiștilor. Deși nu toţi utilizatorii vor îndeplini criteriile pentru a se implica în acţiunile de misiune de pe site, aceștia se pot informa cu privire la experienţele celorlaţi utilizatori și pot veni cu idei și resurse noi, folosind reţeaua de socializare a platformei. Aceasta va include și o secţiune de marketing pentru strângerea de fonduri pentru diverse proiecte.

Pe website pot fi postate oportunităţile de misiune ale organizaţiilor și instituţiilor care aparţin Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Aplicaţia va fi disponibilă pentru iOS și Android după ce site-ul va fi populat cu cel puţin 100 de oportunităţi de slujire. Un comunicat de presă va informa cu privire la data de lansare a aplicaţiei.