Creștinismul din Orientul Mijlociu, la un pas de exterminare completă

222

Exodul în masă a milioane de creștini din lumea islamică, din cauza persecuţiilor din partea musulmanilor, a atins proporţii epidemice, afirmă un expert în Orientul Apropiat și Islam. Mai mult chiar, creștinii ar putea dispărea complet din Irak, Afghanistan și Egipt, avertizează Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă la nivel Mondial.

„Problema persecuţiei musulmane a creștinilor reprezintă o criză umanitară la acest punct", a afirmat Raymond Ibrahim, în cadrul unui interviu recent cu Robert Spencer, autorul blogului anti-musulman Jihad Watch. Ibrahim este autorul unei cărţi recent lansate, intitulate Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians (Re-Crucificarea: Expunerea Noului Război al Islamului contra Creștinilor).

„E un fenomen despre care se cunoaște puţin, se aude puţin și în legătură cu care se acţionează puţin. De fapt, administraţia Obama nu doar că îl ignoră, dar îl și exacerbează, îl înrăutăţește, în același stil ca în cazul Primăverii Arabe sau a altor chestiuni", a afirmat Ibrahim, care e membru asociat al Middle East Forum, precizează Christian Post.

Într-un interviu acordat pentru Fox News, Ibrahim a explicat, de asemenea: „Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă la nivel Mondial a afirmat recent că «Exodul creștinilor din regiune e un fenomen fără precedent, aflat în continuă creștere, an după an». Chiar în timpul vieţii noastre, «Creștinii ar putea dispărea cu totul din Irak, Afghanistan și Egipt»".

Irak: crucificarea și decapitarea creștinilorIbrahim a adăugat că „Irakul a fost cel mai timpuriu indicator al soartei care avea să-i aștepte pe creștini odată cu eliberarea forţelor islamice de sub dominaţia dictatorilor". „Atacul din 2010 împotriva bisericii din Bagdad, în cadrul căruia au fost măcelăriţi 60 de închinători creștini, a reprezentat vârful unui aisberg de 10 ani", a mai precizat el.

Cu zece ani în urmă, cel puţin 1 milion de creștini trăiau în Irak. „Astăzi au rămas mai puţin de 400.000, ca rezultat al campaniilor anti-creștine care au demarat odată cu ocuparea Irakului de către SUA, ce a generat bombardarea a numeroase biserici creștine și uciderea a nenumăraţi credincioși creștini, inclusiv prin crucificare și decapitare", scrie el în cartea sa.

Siria: Alungarea creștinilor – „o datorie sacră"Același scenariu a fost valabil și în Siria, unde s-a înregistrat, de asemenea, un exod în masă al populaţiei creștine. „Orașe și regiuni întregi în care creștinii locuiau de secole înainte ca Islamul să vină la existenţă au fost efectiv golite, întrucât rebelii îi au pe creștini ca ţintă directă a răpirilor, jafurilor și decapitărilor, lucrând în tandem cu apelurile către populaţie, făcute în moschei, potrivit cărora alungarea creștinilor reprezintă «o datorie sacră»", a afirmat Ibrahim.

Egipt: evacuarea creștinilorAproximativ 100.000 de creștini copţi au fugit din Egipt odată cu debutul „Primăverii Arabe". Rapoartele despre atacuri și evacuări din partea reţelei musulmane al-Qaida contra creștinilor în general și a Bisericii Ortodoxe Copte în special sunt la ordinea zilei.

Mali: Creștinii sunt vânaţi „din casă în casă"Creștinii sunt alungaţi nu numai din aceste trei ţări, ci și din unele ţări africane. Cel puţin 200.000 de creștini au fugit din Mali, după o lovitură de stat islamică, petrecută anul trecut. Potrivit rapoartelor citate de Ibrahim, „biserica din Mali se confruntă cu eradicarea completă", în special în zona de Nord, „unde rebelii vor să stabilească un stat islamist independent și să-i alunge pe creștini. […] Au avut loc chiar acţiuni de căutare din casă în casă a creștinilor care s-ar putea ascunde; bisericile și alte proprietăţi creștine au fost jefuite sau distruse, iar oamenii au fost torturaţi să dezvăluie toate rudele creștine pe care le au". Cel puţin un pastor a fost decapitat, a adăugat Ibrahim în cartea sa.

„După cum arăt în noua mea carte, în toată lumea islamică – în naţiuni care nu împărtășesc aceeași rasă, limbă, cultură sau situaţie economică, ci împărtășesc doar Islamul – creștinii sunt persecutaţi până la extincţie. Aceasta e adevărata faţă a reînvierii extremismului islamic", a conchis el.