Dalai Lama donează 1,7 milioane de dolari unor organizaţii caritabile

11

Suma este cel mai mare premiu acordat anual unei singure persoane, iar anul acesta liderul spiritual tibetan a fost premiat pentru „dragostea şi respectul pentru cercetările ştiinţifice care au în centru puterea compasiunii”.

Ceremonia de acordare a Premiului Templeton a avut loc ieri, în Catedrala St. Paul din Londra, unde Dalai Lama, în vârstă de 76 de ani, a primit şi suma de 1,7 milioane de dolari. Dalai Lama a anunţat că va dona 1 milion de dolari organizaţiei „Salvaţi Copiii” din India, iar restul va ajunge la „Institutul Minds and Life”, care studiază legătura dintre budism şi ştiinţă. O altă parte a sumei va fi o sponsorizare care să susţină educaţia călugărilor tibetani, informează BBC.

Dalai Lama este al 17-lea laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1989) şi este considerat reîncarnarea întemeietorului budismului.

Premiul Templeton se acordă anual persoanelor care încurajează „afirmarea dimensiunii spirituale a vieţii”. Premiul este oferit de Fundaţia Templeton, înfiinţată de Sir John Templeton, un om de afaceri şi filantrop britanic. Premiul a fost acordat prima dată Maicii Tereza, în anul 1973.