Dalai Lama: Este nevoie de un efort constant pentru a aduce armonie între religii

49

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a vorbit despre dragoste, compasiune şi nevoia unui efort constant pentru a crea armonie între religii, într-un discurs rostit la Universitatea Pontificală din Mexico City, Mexic.

Dalai Lama a spus că dragostea, compasiunea şi auto-disciplina, valori promovate atât de budism cât şi de creştinism, duc spre fericire. Ambele religii, deşi atât de diferite, au ca scop comun căutarea fericirii, a declarat cel care a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1989, în cadrul mesajului rostit în faţa a peste 3.000 de persoane, digi24.ro.

De asemenea, Dalai Lama a vorbit despre nevoia de a depune toate eforturile pentru a reface armonia între religiile care au trăit şi trebuie să trăiască în continuare împreună. Liderul budist a mai spus, cu umorul său caracteristic, că de zeci de ani liderii creştini au fost interesaţi de învăţăturile budiste. Cu toate acestea, există diferenţe majore între ambele religii, cea mai importantă, probabil, find faptul că budismul respinge existenţa unui creator universal, a unui Dumnezeu unic.

În Mexic, ţară majoritar catolică, trăiesc în prezent 5.000 de budişti.