De ce nu ar trebui americanii să se teamă de marşul celor un milion de musulmani

24

Cu mai puţin de o lună până la comemorarea pregătită pe 11 septembrie, un nou apel la acţiune din partea musulmanilor atrage atenţia întregii lumi. Aceştia au anunţat pregătirea unui marş în Washington, la care vor participa un milion de musulmani.

Marşul de protest este organizat de Comitetul Musulman American pentru Acţiune Politică (CMAAP), cu scopul de a obţine drepturi civile pentru musulmanii de pe continent. În plus, reprezentanţii CMAAP au declarat că autorităţile americane nu au făcut declaraţii complete cu privire la cei care au organizat şi orchestrat atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, prin urmare musulmanii americani au avut numai de suferit în ultimii 12 ani.

Comitetul intenţionează să organizeze marşul anual, până ce situaţia va fi schimbată. Însă observatorii din presa americană afirmă cu scepticism că nu se ştie nici măcar dacă evenimentul se va ţine anul acesta, din cauza interesului scăzut pentru un asemenea protest.

Pe pagina oficială a evenimentului se înscriseseră numai 10 persoane, după cum arată jurnaliştii de la Fox News, aceasta fiind ştearsă imediat după prezentarea reportajului televizat.