Distribuirea de Biblii, direct proporţională cu persecuţiile

105

Societatea Biblică Unită a raportat în 2012 o creştere mare a numărului de Biblii distribuite în ţările în care persecuţiile asupra creştinilor au atins proporţii inimaginabile.

Astfel, distribuţia de Biblii a crescut de la 381 de milioane, în 2011, la 405 milioane, în 2012, o creştere de şase procente. Din această sumă, peste 32 de milioane au fost exclusiv Biblii în format integral, iar restul fie doar evangheliile, fie doar Noul Testament. Numărul de Biblii este cel mai mare din istorie.

Paradoxal, ţara în care au fost distribuite cele mai multe Biblii este Siria, care trece printr-o criză socială şi morală, urmare a războiului civil dintre regimul preşedintelui Bashar al Assad şi opoziţia care încearcă să-l înlăture de la putere. Anul trecut, în Siria au fost distribuite peste 163.000 de Biblii.

Pe al doilea loc s-a clasat Irakul, cu 66.000 de Biblii distribuite, o creştere de 57% faţă de anul 2011. Rapoarte similare vin şi din alte ţări din Orientul Mijlociu şi Asia, precum Egipt, India, Laos şi Nigeria.

Sursa: Christian Today