„Dumnezeu are loc în orașul meu” – manifestaţie creștină la New York

51

În octombrie 2009, un grup de tineri creștini evanghelici au văzut mesajul unei campanii publicitare ateiste la metroul din New York și au decis să răspundă. Mesajul spunea „un milion de locuitori ai New York-ului o duc bine fără Dumnezeu. Și tu?", relatează Christian Post.

Tinerii au mers la pastorul lor de tineret, care s-a adresat reţelei de pastori a bisericii pe care o slujea și au venit cu ideea de a organiza o manifestaţie de răspuns la acea campanie.

La doar două săptămâni distanţă, pe 14 noiembrie 2009, nu mai puţin de 1.500 de tineri s-au adunat în Times Square și la Grand Central Station, pentru a se ruga și a transmite, la rândul lor un mesaj newyorkezilor, se arată pe site-ul mișcării. Îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu „Dumnezeu are loc în orașul meu", tinerii au dat startul atunci unui eveniment care a continuat să atragă tineri evanghelici în fiecare an.

Anul acesta, evenimentul „God Belongs in My City" a avut loc sâmbătă, pe 27 octombrie. Potrivit informaţiilor postate pe pagina Facebook creată pentru eveniment, prezenţa tinerilor a fost, și anul acesta, una masivă. Fotografii cu gara centrală din New York, înţesată de oamenii, au fost publicate împreună cu imagini de la sesiunile de rugăciuni din Times Square.