Avortul triplează riscul de cancer la sân

7

Coaliţia împotriva avortului și cancerului la sân notează în publicaţia Cancer Epidemiology un raport din Sri Lanka potrivit căruia femeile cu avorturi au risc de trei ori mai mare de a face cancer la sân. 

   

    În cadrul studiului realizat de Univeristy of Colombo, avortul a fost factorul de risc cel mai semnificativ. De asemenea, fumatul pasiv a dus la triplarea riscului, în timp ce alăptarea a fost asociată semnificativ cu reducerea riscului. „Este evident că femeile care au avortat și-au redus efectul protector al alăptării", afirmă Karen Males, președinta Coaliţiei. „Pierderea acestui efect protector se alătură riscurilor și deficienţelor pe care le suferă organismul în cazul unui avort, acesta fiind astfel mult mai expus cancerului."

    Studiul din Sri Lanka este al patrulea demers epidemiologic în ultimele 14 luni, alături de alte studii din SUA și Turcia. Coaliţia Abortion/Breast Cancer incriminează Institutul Naţional de Cancer din America pentru faptul că ascunde efectele reale ale avortului și riscurile la care sunt supuse femeile.