Declaraţia de la Nashville, care afirmă etica sexuală biblică, verificată de procurori

Peste 250 de lideri creștini din Olanda au semnat Declaraţia de la Nashville, care definește căsătoria drept „uniunea de legământ, sexuală, procreativă, pentru toată viaţa, dintre un bărbat și o femeie, ca soţ și soţie”. Originar din SUA, documentul a ajuns pe masa procurorilor olandezi, după ce a fost acuzat că promovează homofobia, transfobia și...

Eva – din Eden, la Hollywood

Două săptămâni de groază, de destăinuiri care au așteptat tăcute ani de zile pentru ca acum să fie oferite publicului. La aceasta am fost martori de când am aflat că un mare producător de la Hollywood, care a descoperit talente și a susţinut unele dintre cele mai apreciate filme din ultimii 30 de ani, era...

Canadienii consideră Biblia periculoasă pentru societate

De curând, Canada a organizat una dintre cele mai spectaculoase parade Gay Pride. Premierul Justin Trudeau și-a luat copiii și steagurile cu curcubeu și a fost prezent în mulţime, să promoveze ceea ce a devenit mantra sa politică - incluziunea politică și socială.

Ce s-a ales de cea mai libertină femeie a Americii?

Acesta a fost titlul care m-a convins să citesc povestea unui cuplu de tineri nonconformiști care, încăpăţânându-se să fie diferiţi într-o lume care urla „uniformizare!”, au împins mai la vale bolovanul revoluţiei sexuale.

Biserica Episcopaliană a fost exclusă din Comuniunea Anglicană

Primaţii Comuniunii Anglicane au votat joi, 14 ianuarie, suspendarea Bisericii Episcopaliene pentru o perioadă de trei ani.

Viaţa sexuală între libertinaj și suprimare

Săptămâna trecută, un grup de experţi în sănătate s-au întâlnit pentru a dezbate ceea ce ei au numit „noua criză de sănătate publică” din America: numărul mare de copii utilizatori de pornografie și impactul acestui obicei asupra dezvoltării mentale și înţelegerii sociale a actului sexual. Concluziile lor, preluate de Christian Post, sunt îngrijorătoare și fac...

De ce susţine știinţa principiul religios al castităţii sexuale

Cele mai multe religii au un cuvânt important de spus despre sexualitatea umană, iar în cazul creștinismului, acesta este adesea „nu”. În majoritatea confesiunilor, se spune un „nu” sexului premarital și încă un „nu” sexului cu alte persoane în afara partenerului de viaţă. Interesant, și știinţa se intersectează cu principiul castităţii bazate pe fidelitate pre...

Ciocnirea culturilor sexuale (II)

Jessica avea 19 ani când a trebuit să își anunţe părinţii, amândoi creștini practicanţi, că a rămas însărcinată. Momentul acela a generat un adevărat seism în familia tinerei care, împreună cu prietenul ei de atunci, fusese puternic implicată în mișcarea purităţii, o ideologie care promovează abstinenţa sexuală până la căsătorie, din motive religioase.

Ciocnirea culturilor sexuale (I)

A trecut mai bine de jumătate de secol de la debutul revoluţiei sexuale, care s-a identificat printr-o perioadă de suspendare a limitelor convenţionale, pentru a se experimenta o libertate sexuală mai profundă. Cincizeci de ani de experimente nu par să fi fost însă de ajuns pentru a disipa suferinţa și confuzia care rămân constante ale...

Ştiinţa a demonstrat-o: sexul premarital schimbă creierul

Prin procesele chimice şi neuropsihice ce au loc între cei doi parteneri, sexul premarital schimbă creierul şi face ca legătura dintre cei doi să fie mai puternică, chiar şi după aceştia decid să nu mai aibă o relaţie, arată un studiu neuropsihologic recent.

Studiu: Sexul premarital afectează relaţiile de lungă durată

Relaţiile intime înainte de căsătorie afectează calitatea relaţiilor pe termen lung, atât din punct de vedere al vieţii intime, cât şi al angajamentului dintre cei doi parteneri, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea americană Cornell.

Americanii sunt de acord sex premarital şi divorţ

Cei mai mulţi dintre americanii văd divorţul, pedeapsa cu moartea, jocurile de noroc, cercetările pe celule stem şi relaţiile sexuale premaritale ca acceptabile din punct de vedere moral, arată cel mai recent studiu Gallup 2011 despre Valori şi Credinţe.

Cuplurile care nu fac sex înainte de căsătorie sunt mai fericite

Nu e întotdeauna o greșeală să lași pe mâine ce poţi face azi. O echipă de cercetători americani a arătat că cei care nu fac sex înainte de căsătorie au o viaţă intimă mult mai stabilă și mai satisfăcătoare decât cei care nu practică abstinenţa premaritală.

Plăceri (ne)vinovate – religia şi sexul la tineri

Tinerii americani cred în Dumnezeu, dar nu asociază obligatoriu divinitatea cu regulile bisericii de care aparţin ei sau familia lor. Ca atare, majoritatea consideră că Dumnezeu nu se amestecă și nu are pretenţii în ceea ce privește viaţa lor sexuală, notează The Huffington Post despre concluziile unui studiu.