Copiii născuţi în urma fertilizării in vitro sunt mai predispuși la cancer

44

    Un studiu publicat în jurnalul medical Pediatrics și citat de revista Time, arată că riscul de a dezvolta cancer este mai crescut în cazul copiilor concepuţi in vitro decât în cazul celor concepuţi pe cale naturală.     Studiul a analizat evoluţia vieţii a 2,4 milioane de copii, între care 26,692 de copii născuţi prin intermediul fertilizării artificiale, între 1982 și 2005. În urma acestei analize, cercetătorii au observat că 56 dintre copiii concepuţi in vitro au dezvoltat cancer, în timp ce doar 38 dintre ceilalţi s-au îmbolnăvit de această boală pe parcursul vieţii. Aceasta reprezintă o creștere cu 42%.

    „Nu avem încă suficientă informaţie pentru a demonstra că riscul este de trei sau cinci ori mai mare, așa cum credeau specialiștii în domeniu,” a declarat dr Bengt Kallen, de la Universitatea din Lund (Suedia), principalul autor al studiului.

    Specialiștii citaţi de Time cred că nașterea prematură este principalul factor care încurajează apariţia cancerului la copiii fertilizaţi in virtro. Aceștia au adesea probleme de respiraţie care necesită intubaţie după naștere, procedeu despre care se știe că favorizează dezvoltarea bolii.

Niciun articol afișat