Iranul acuză „logica de cowboy” a Americii

16

Iranul cere Americii să renunţe la logica de cowboy în dialogul nuclear, informează BBC. „Suntem în favoarea negocierilor pe tema subiectului nuclear", a spus președintele iranian.

    Ceea ce incriminează Ahmadinejad este metoda occidentală, prin care se adoptă o rezoluţie ce va forţa așezarea la masa dialogului. Această manieră este criticată de președinte ca o „logică de cowboy, care nu are ce căuta în Iran". În plus, președintele iranian a afirmat că ceea ce constituie adevărata problemă a Statelor Unite în ceea ce privește Iranul nu este realizarea unei bombe nucleare, ci dezvoltarea sa ca putere în regiune.

    După recentele sancţiuni ONU, Washingtonul a impus o serie de măsuri dintre cele mai drastice împotriva Iranului pentru a-l determina să renunţe la programul de îmbogăţire a uraniului. În timp ce SUA și ţările europene avertizează cu privire la încercările Iranului de a construi bombe nucleare, președintele iranian afirmă că întreg programul nuclear iranian este unul pașnic, care să ajute economia ţării.