Evanghelizare cu arma

55

Atacul de la Newtown a adus în prim-plan subiectul controversat al bisericilor americane care fac evanghelizare oferind cursuri de tir.

Este şi cazul unei biserici baptiste autonome din Pryor Creek, din statul Oklahoma, relatează Religion News. Derek Melton, pastorul bisericii şi ajutorul şefului poliţiei din Pryor spune că nu vede nicio contradicţie între a fi creştin şi a folosi arme.

„Ucenicii purtau asupra lor arme," a declarat Melton. „Petru i-a tăiat unui om urechea. Cred că dacă mai mulţi cetăţeni oneşti ar fi înarmaţi, comunităţile noastre ar fi mai sigure," a adăugat Melton.

Biserica pe care o păstoreşte Melton foloseşte cursurile de utilizare a armelor pentru a ajunge la inimile americanilor care nu frecventează biserica. Metoda este una controversată, mai ales în lumina evenimentelor recente. Şi alte biserici au apelat la practici „neortodoxe" pentru a atrage noi convertiţi. Semnele timpului relata recent despre bisericile care conduc activităţi de Jiu Jitsu „pentru Christos", sau mai incendiar, ore de dans la bară pe muzică creştină.