Exorcistul Romei: Papa a exorcizat două persoane

85

Supranumit „Exorcistul Romei”, preotul Amorth relatează o experienţă șocantă în cartea sa Ultimul Exorcist – Lupta mea împotriva lui Satan. Potrivit Părintelui Amorth, simpla prezenţă a Papei Benedict XVI a vindecat doi bărbaţi care au fost aduși în Piaţa Sf. Petru (Roma) în 2009.

Doi dintre asistenţii preotului au escortat doi bărbaţi posedaţi în Piaţa Sf. Petru, asigurândul-le locuri într-o zonă de ședere rezervată pentru persoanele cu handicap.

Când Papa s-a apropiat de cei doi bărbaţi, numiţi Marco și Giovanni, aceștia au început să se comporte ciudat, începând să se scuture şi să clănţăne dinţii. Unul dintre asistenţi i-a spus lui Giovanni să se controlze, însă el a răspuns cu o voce diferită de a sa: „Eu nu sunt Giovanni' susţine Amorth. Imediat după ce Papa a coborât din vehiculul său cei doi bărbaţi s-au aruncat pe podea. "Și-au lovit capetele de pământ. Tremurau și salivau puternic". "Papa i-a privit de la distanţă. El a ridicat un braţ şi i-a binecuvântat pe cei patru. Pentru cei posedaţi a fost ca un şoc furios – o lovitură pentru trupurile lor –  după care au fost aruncaţi înapoi, trei metri". „S-au oprit din urlat, dar plângeau incontrolabil" scrie părintele Amorth.

Părintele pretinde că a efectuat mii de exorcizări, și afirmă că nu este nici un mister ca simpla prezenţă a Papei să ajute vindecării posedaţilor.

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a contestat afirmaţia, spunând că Papa Benedict nu a fost conştient de afecţiunea bărbaţilor şi nu a intenţionat să efectueze o exorcizare. Păintele Amorth este descris în presă ca un personaj controversat, aceasta însă pentru că a numit yoga un "rău" şi a spus despre cărţile Harry Potter că „promovează magia neagră şi vrăjitoria."

Sursa: Daily Mail