FBI-ul nu distinge între crimele împotriva adepţilor sikh și cele împotriva musulmanilor

126

După atacul de la templul sikh din Wisconsin, care a lăsat în urmă șase morţi, comunitatea sikh a căpătat notorietatea tristă a unui grup luat „din greșeală" ca ţintă pentru violenţa etnică.

„Aceasta nu este prima ocazie în care adepţii sikh au fost atacaţi," a declarat congresmanul american Joseph Crowley, pentru Huffington Post. „Din păcate numărul atacurilor crește constant și are o bază constantă. Aceasta a fost mereu îngrijorarea mea," a mai spus Crowley.

Ca urmare a aspectului fizic pe care religia sikh îl impune atât din motive religioase, cât și din motive politice, adepţii acestei religii sunt deseori confundaţi cu musulmanii. De fapt, această confuzie este atât de răspândită, încât nici măcar autorităţile americane nu mai fac distincţia între comunitatea sikh și comunitatea musulmană, atunci când acestea cad pradă xenofobilor.

Autorităţile americane, FBI și Departamentul de Justiţie, calculează crimele comise împotriva indienilor sikh la un loc cu cele comise împotriva musulmanilor, explicând că indienii sikh sunt adesea victime ale violenţei fiindcă sunt confundaţi cu musulmanii.