Biserica Anglicană își vinde acţiunile la News Corp

28

Biserica Anglicană, care deţinea acţiuni în valoare de 1,9 milioane de lire (2,39 milioane de euro) în cadrul gigantului News Corporation, și-a retras investiţia, ca urmare a unui scandal cu implicaţii etice.

„Decizia noastră de a ne retrage nu a fost una luată cu usurinţă și vine după un an de dialog continuu între noi și companie, timp în care grupul consultativ de investiţii etice al Bisericii (EIAG) a înaintat o serie de recomandări care să îmbunătăţească structurile guvernării corporative a News Corporation," au spus reprezentanţii Bisericii Anglicane într-o declaraţie citată de The Guardian.

News Corp. este implicată într-un scandal de proporţii, privind interceptări telefonice ilegale. Publicaţia News of the World, deţinută de trustul News Corp, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care și familiile unor adolescenţi asasinaţi. Dezvăluirea a stârnit ample critici din partea clasei politice a Marii Britanii. Între timp, redacţia News of the World a fost închisă.

Cu toate acestea, EIAG nu consideră ca News Corp. a făcut „suficiente schimbări astfel încât am acceptat sfatul de a ne retrage investiţia," au explicat anglicanii.

Retragerea Bisericii a necesitat vânzarea întregului pachet de acţiuni, care reprezintă 0,005% din totalul acţiunilor tranzacţionate de News Corp.