Fiecare zi este „Ziua Recunoştinţei” în Coreea de Nord

303

Tradiţionala Zi a Recunoştinţei serbată în Statele Unite şi Canada, în care se mulţumeşte, în mod obişnuit lui Dumnezeu pentru bogăţia recoltei din acel an, a fost adoptată şi în Coreea de Nord. Cu amendamentul că recunoştinţa trebuie să fie manifestată zilnic, înainte de fiecare masă, dar nu faţă de Dumnezeu, ci faţă de fostul lider al ţării, Kim Il-sung, bunicul lui Kim Jong-un.

Dezvăluirea făcută de Organizaţia Seul USA avertizează că cei care refuză să se închine fostului lider au de suferit, în special creştinii care se închină doar în faţa lui Dumnezeu. Totodată, cei care sunt văzuţi rugându-se, chiar şi discret, sunt arestaţi şi trimişi în lagăre de muncă forţată.

Cultul personalităţii din Coreea de Nord, care are în centru dinastia Kim, a existat în Coreea de Nord timp de mai multe decenii și poate fi observat în numeroase exemple ale culturii nord-coreene. Cultul personalităţii a început după ce Kim Il-sung a preluat puterea în 1948 și a fost puternic dezvoltat după moartea sa în 1994. 

Idolatria şi persecuţiile sunt cele două probleme centrale cu care se confruntă creştinii din Coreea de Nord. De aceea, Seul USA îi îndeamnă pe creştinii care serbează Ziua Recunoştinţei în acest an să se roage şi pentru fraţii lor din Asia.

Sursa: Assist News Service