Galerie foto: fotbaliștii care au devenit preoţi

277

Ziarul Libertatea a publicat duminică o galerie foto a unor fotbaliști din România și din străinătate atrași de preoţie.

Ziarul Libertatea a publicat duminică poveștile unor fotbaliști din România și din străinătate care au lăsat mingea pentru preoţie.

Florin Panfil a fost portar pentru Rapid, Tricolorul Breaza, Unirea Focșani și Poiana Câmpina. În 2007 a spus „nu” unei oferte tentante la Unirea Urziceni și s-a consacrat slujbei de preot. După un timp a renunţat la sutană, iar în prezent lucrează la o sucursală bancară.

  Daniel Diaconu fost arbitru, a renunţat la fotbal după un accident suferit în anul 2003. După o vizită la Mânăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești, a hotărât să urmeze Facultatea de Teologie din Pitești. 

În 1997, pe când avea 28 de ani, Daniel Zafiris (fost câștigător al Cupei în 1995 cu Petrolul Ploiești) a devenit misionar al Bisericii Evanghelice. Astăzi, atât el, cât și soţia lui, Dina, lucrează în cadrul asociaţiei „Alege Viaţa”. Departamentul „Sportivi în acţiune” din cadrul organizaţiei a tipărit „Noul Testament pentru sportivi” și „Biblia pentru sportivi”.

 

FOTBALIȘTI STRĂINI

Argentianianul Carlos Roa, fost portat al echipei spaniole Mallorca și al naţionalei argentiniene (1998), s-a retras un an din fotbal, pentru a lucra ca misionar în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua  Șaptea.Richard Rufus, considerat cel mai bun fundaș al echipei Charlton din toate timpurile, a devenit preot în anul 2004. Phillip Mulryne, ex-Manchester United și component al reprezentativei Irlandei de Nord, a devenit preot catolic în 2009.  Brazilienii Kaka și Ze Roberto doresc să devină și ei preoţi după ce vor abandona fotbalul.