Ateii apreciază Biblia King James

148

Ateul Christopher Hitchens şi-a exprimat aprecierea faţă de Biblia King James, cu prilejul apropiatei aniversări a 400 de ani de la publicarea primei ediţii.

„Deşi sunt reticent uneori în a recunoaşte acest lucru, există ceva «atemporal» în sinteza Tyndale/King James. De-a lungul generaţiilor, a oferit un fond comun de referinţe şi aluzii, rivalizate doar de Shakespeare la acest capitol", a scris Hitchens într-un articol publicat în Vanity Fair.

Hitchens este al doilea reprezentant al noului ateism, după Richard Dawkins, care a exprimat aprecieri vizavi de această traducere a Bibliei. Poziţia sa faţă de religie şi, în special faţă de creştinism, rămâne neschimbată.

Dawkins a participat, în februarie, la proiectul YouTube Bible, pentru care a lecturat un capitol din Cântarea cântărilor. Dawkins şi-a exprimat aprecierile vizavi de calităţile literare ale Bibliei şi atras atenţia că mulţi dintre cititorii de limbă engleză nu îşi dau seama că unele dintre frazele proverbiale pe care le folosesc îşi au originea în traducerea King James.

„Suntem o cultură creştină, venim dintr-o cultură creştină, iar a nu cunoaşte Biblia King James este, într-o anumită măsură, ceva barbar", a declarat Dawkins, conform kingjamesbibletrust.org.

(Foto: baptistspirituality.wordpress.com)