Inaugurare: Centru de studii bizantine în capitală

34

Centrul de studii bizantine „Sfinţii Petru şi Andrei" a fost inaugurat la Bucureşti. Centrul este organizat de augustinienii asumpţionişti.

Centrul îşi propune 3 direcţii de activitate: lansarea unei biblioteci cu 15.000 de volume, o bibliotecă de nivel universitar; sprijinirea studenţilor creştini prin oferirea de rezidenţă; iniţierea unor dezbateri şi conferinţe pe teme legate de biserică şi societate.

La inaugurare au participat Ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi, delegaţi ai Bisericii Romano şi Greco-Catolice, Arhiepiscopul şi Mitropolitul de Bucureşti, Ioan Robu, precum şi alţi reprezentanţi ai lumii culturale şi diplomatice.

Părintele Lucian Dîncă, superiorul comunităţii asumpţioniste „Sfinţii Petru şi Pavel", a rostit cuvântul introductiv şi a prezentat un scurt istoric al acestui ordin monahal, fondat în Franţa, la jumătatea secolului al XIX-lea.

Teodor Baconschi a susţinut cu ocazia evenimentului inaugural o conferinţă cu titlul „Rolul creştinilor în societatea europeană de astăzi". Ministrul a precizat că religia creştină a modelat lumea în care noi trăim, cum o recunosc astăzi până şi necreştinii, în ciuda episoadelor polemice împotriva creştinilor sau a Bisericii, notează basilica.ro.