O fetiţă torturată din cauza religiei poate merge din nou

9

O creştină de 15 ani din vestul Ugandei care şi-a pierdut capacitatea de a merge, după ce tatăl ei a închis-o într-o cameră timp de 6 luni fără apă şi mâncare pentru că s-a lepădat de islam, a reînceput să meargă.

Susan Ithungu din satul Isango a fost spitalizată între septembrie 2010 şi octombrie 2011, după ce vecinii au eliberat-o din iadul în care trăia. Tatăl ei, de religie musulmană, a fost revoltat de decizia fiicei sale să-l urmeze pe Christos şi a considerat că o poate determina, în acest fel, să se răzgândească. În următoarele 6 luni, Susan a fost mutată la 2 spitale şi a suferit un număr de operaţii de elongare a coapselor. Din păcate, din cauza oaselor foarte subţiri, operaţiile s-au soldat cu un eşec.

Cu toate acestea, datorită îngrijirilor medicale îndelungate, Susan şi-a revenit şi a început să meargă însoţită şi ajutată. Totuşi, ea nu poate să stea în genunchi sau în picioare din pricina faptului că a stat pe o singură parte o perioadă îndelungată de timp.

Comunitatea penticostală de care aparţine a ajutat-o cu bani pentru chirie, mâncare şi îmbrăcăminte. Deşi a fost nevoită să renunţe la şcoală, speră să se reînscrie anul viitor. „Acum sunt în stare să ţin în mâbă un creion şi să scriu. Sunt în stare să stau pe scaun cel puţin o oră şi sper că anul viitor mă voi simţi mult mai bine pentru a-mi permite să merg la şcoală".

Sursa: Compact Direct News