Persecuţiile au crescut cu 400% în „fereastra 10/40”

150

Persecuţia creştinilor ce locuiesc în „fereastra 10/40" (zona geografică cea mai ne-evanghelizată de pe glob.) a crescut cu 400% în ultimii 10 ani, a anunţat un raport realizat de organizaţia Gospel for Asia.

De aceea, reprezentanţii organizaţiei au făcut un apel la rugăciune către creştinii din toată lumea, pentru fraţii şi surorile lor ce trăiesc în aceste zone.

Fereastra 10/40 este zona geografică, cuprinsă între paralelele 10-40 latitudine nordică de pe harta lumii, definită de către misionari ca fiind zona cea mai ne-evanghelizată de pe glob. În această fereastră intră mai multe zone geografice: Africa de nord, Orientul apropiat, India, Asia centrală şi China.

În această duminică, bisericile din întreaga lume sunt rugate să se roage pentru creştinii persecutaţi, ca parte dintr-un eveniment ce se numeşte Ziua Internaţională a Rugăciunii. Organizatorii speră ca demersul din biserici să fie doar primul pas. Astfel, credincioşii sunt îndemnaţi să se roage şi acasă şi chiar să participe la grupuri de rugăciune.