Locuitorii Loma Linda nu vor fast-food-uri la ei în oraș

209

O parte semnificativă a locuitorilor oraşului Loma Linda, din California, protestează împotriva deschiderii unui restaurant McDonald's în oraşul lor.

O parte semnificativă a locuitorilor oraşului Loma Linda, din California, protestează împotriva deschiderii unui restaurant McDonald's în oraşul lor.

Mai mulţi doctori de la Loma Linda University Medical Center, simbol al oraşului, au fost primii care au reacţionat la intenţia franchizei de a pătrunde în oraș. "McDonald's nu se potriveşte cu brandul de sănătate al Loma Linda", a declarat Dr. Wayne Dysinger, preşedintele comisiei de medicină preventivă din cadrul şcolii medicale. Orăşelul american cu 23.000 de locuitori și-a făcut o reputaţie internaţională din devotamentul faţă de menţinerea sănătăţii fizice şi spirituale. Mai mult chiar, orașul păstrează în vigoare o lege anti-fumat de aproape 30 de ani şi niciun magazin care să comercializeze băuturi alcoolice.

Stilul de viaţă sănătos este o doctrină fundamentală pentru adventiştii de ziua a şaptea, populaţie majoritară în Loma Linda. Pe lângă faptul că cei mai mulţi au adoptat o alimentaţia vegetariană, adventiștii nu fumează şi nu beau alcool. Cu precădere adventiştii din Loma Linda sunt recunoscuţi ca fiind cei mai sănătoşi şi longevivi americani. În 2005, National Geographic a indentificat Loma Linda ca una dintre cele 4 "zone albastre" – oraşe cu cei mai mulţi oameni care trăiesc peste 90 şi 100 de ani. Celelalte zone au fost Okinawa, Japonia; Sardinia, Italia şi Nicoya, Costa Rica. "Este un aspect esenţial al vieţii lor ţi angajamentul lor faţă de sănptate dă rezultate," a declarat Dysinger.

Reputaţia Orașului nu îi sperie însă pe reprezentanţii lanţului fast-food. Aceştia au declarat pentru ABC News că „în ultimii ani ne-am străduit ca meniurile noastre să împlinească o varietate de nevoie dietetice. De exemplu, salatele noastre premium pot fi comandate fără carne. De asemenea, meniul nostru conţine mere, ovăz cu fructe şi iaurt natural, la fel ca şi o varietate a porţiilor pentru a satisface nevoile tuturor. Avem încredere că noul restaurant va susţine comunitatea Loma Linda, oferind o experienţă contemporană de luat masa şi va contribui la creştere economică". Argumentul acesta a atras următoarea remarcă a unui alt medic al universităţii Loma Linda – „a spune că McDonald's are un meniu sănătos este ca şi când ai pune 5 miligrame de vitamina C într-o ţigară".

Surse: LA Times, ABC News

embed