10 minciuni în care cred femeile şi bărbaţii și cum se pot remedia

1950

Pentru a combate minciunile pe care o persoană le crede despre el însuşi, trebuie găsit adevărul în Scripturi, sugerează pastorul Ron Edmondson, care a publicat pe bogul său 2 liste cu câte 10 minciuni pe care bărbaţii şi respectiv femeile, le cred despre ei înşişi şi care sunt foarte dăunătoare în special căsniciilor lor.

Cea mai bună metodă de combatere a minciunilor pe care o persoană le poate crede despre sine însuși este căutarea adevărului în Sfânta Scriptură. Acesta este mesajul pe care pastorul american Ron Edmondson a dorit să îl transmită prin intermediul unui editorial care listează, la dublu, 10 minciuni pe care le cred bărbaţii, 10 minciuni pe care le cred femeile, și cum pot fi ele împiedicate să dăuneze, mai ales, căsniciilor.

Ron Edmondson, co-fondatorul bisericii Grace Community din Clarksville, Tennessee, susţine că, de-a lungul unei experienţe profesionale care i-a dat prilejul să converseze cu sute de oameni, a putut observa care sunt cele mai frecvente minciuni în care oamenii cred şi prin care îşi autoimpun bariere de nedepăşit.

„În fiecare săptămână consiliez persoane care cred în minciuni şi, de aceea, nu se pot bucura de viaţă şi nu pot deveni tot ce ar fi intenţionat Dumnezeu pentru ei să devină. Ca şi credincioşi trebuie şi urmărim şi să credem în adevăr”, spune Edmondson.

Astfel, la un anumit moment în viaţă, bărbaţii au crezut în cel puţin una dintre minciunile de pe lista lui Edmondson.

 1. O să eşuez dacă încerc.
 2. Nu mă ridic la nivelul necesar.
 3. Nu sunt la fel de bun ca X.
 4. Nu am ce este nevoie.
 5. Nu pot câştiga.
 6. Pot să fac asta şi nu o să afle nimeni.
 7.  Nu pot să fiu sincer într-o anumită privinţă.
 8. Sunt singurul care are problema asta.
 9. Nu pot să îmi mai revin.
 10.  Nu pot să fiu liderul spiritual al familiei mele.

„Dacă ai fost tras înapoi, dacă îţi lingi rănile în urma unei înfrângeri, dacă pur şi simplu nu pot să îţi găseşti calea acum, îi permiţi duşmanului, lumii şi proprii tale minţi să se hrănească cu minciuni”, scrie Edmondson în blogul său.

O cale de a scăpa din aceste iţe mincinoase este să introduci puţin adevăr în viaţă. Pastorul Edmondson recomandă pentru început următoarele versete: Filipeni 4:13, Iosua 1:9, 1 Ioan 4:4, Psalmi 121:1.

În postarea sa de pe blog „10 minciuni în care cred femeile”, Edmondson scrie că a introdus această listă după ce câteva femei i-au comunicat că şi ele cred în unele dintre minciunile de pe lista bărbaţilor. Cu toate acestea, din experienţa sa, pastorul a observat diferenţele dintre femei şi bărbaţi şi felul în care genurile sunt atacate diferit de Satana. Astfel a conceput o listă diferită pentru femei.

 1. Nu o să mai las pe nimeni să mă rănească.
 2. Pot să mă bazez pe bărbatul X să îmi împlinească toate nevoile.
 3. Toată lumea vorbeşte despre mine.
 4. Nu sunt la fel de frumoasă ca X.
 5.  Nu aş putea să fac asta, nici dacă aş încerca.
 6.  Trebuie să fac………, ca să fiu iubită.
 7. Nu o să las asta să îmi rănească sentimentele.
 8.  Nu sunt destul de bună pentru el.
 9. Nu o să îmi revin niciodată după greşeala asta.
 10. Ştiu că tipul ăsta nu o să mă dezamăgească niciodată.

„Mereu întâlnesc femei care au fost rănite emoţional din cauză că se încred în minciunile pe care lumea le serveşte, în vise neîmplinite şi într-o încredere pusă în persoana nepotrivită”, spune Edmondson. Un remediu pentru a ieşi din această situaţie se găseşte tot în adevărul Scripturilor. Pentru doamne şi domnişoare pastorul recomandă versetele: Psalmi 139:14, Ieremia 31:3, 1 Ioan 4:8, 1 Samuel 16:7, Proverbe 31:30.

„Singurul remediu pentru minciună este adevărul. Iar adevărul pe care te poţi baza vine din Cuvântul lui Dumnezeu”, crede Edmondson. El recomandă tuturor să găsească în Scripturi acele versete care contracarează minciunile în care cred şi să le înveţe pe de rost.

Surse: Ron Edmonson1, Ron Edmoson2, Christian Post