Milioane de musulmani încep să sosească la Mecca

95

Milioane e pelerini musulmani sunt așteptaţi să sosească la Mecca pentru pelerinajul anual Haj, o obligaţie religioasă pentru adepţii islamismului.

Autorităţile saudite au anunţat deja că vor lua măsurile necesare pentru a combate orice protest disruptiv privind situaţia din Siria.

Marea Moschee, punct focal al religiei islamice, primise deja primele mulţimi de credincioși luni, la răsăritul soarelui. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi dormiseră, în seara de dinainte, pe marmura albă din afara clădirii, relatează Reuters.

„Sunt mândru să mă aflu aici," a declarat Fahmi Mohammed al Nemr, în vârstă de 52 de ani, din Egipt. Locul oferă „un mesaj vizual al unităţii între musulmani. Oameni vorbind în toate limbile se roagă unui singur Dumnezeu," a mai spus credinciosul.

Ministrul de Interne al Arabiei Saudite, prinţul Ahmed, declarase cu câteva zile în urmă, că autorităţile sunt pregătite să facă faţă oricărei încercări de a deranja ocazia care trebui păstrată în spiritul ei strict religios. „Orice s-ar întâmpla, situaţia va fi sub control," a spus prinţul Ahmed. În 1979, sute de oameni au murit după ce mai mulţi atacatori au luat cu asalt Marea Moschee.