Doi creştini împletesc mila şi ajutorul medical pe străzile din Irak

19

Atunci când misionarii Jessica şi Jeremy Courtney s-au mutat în Irak, în timpul războiului, au crezut că responsabilitatea lor este să vorbească despre Dumnezeu victimelor războiului. Însă misiunea lor s-a transformat rapid într-una de ajutorare, în mijlocul unei nevoi disperate de asistenţă medicală.

Totul a început cu întâlnirea unui şofer de taxi, care a apelat la ei pentru a-i salva fiica care era rănită şi se afla acasă, pentru că nu avea cum să o ducă la spital. În timpul războiului, puţinele spitale existente erau foarte aglomerate, iar mulţi dintre doctorii încă în viaţă, plecaseră din ţară de teama conflictului etnic şi religios din anii 2006-2007.

Timp de şase ani familia Courtney a călătorit de la un capăt la altul al ţării, a asistat la naşterea a sute de copii cu handicap şi şi-a pus viaţa în pericol, din cauza credinţei lor. Însă de fiecare dată au răspuns cu iubire şi cu dispoziţia de a alina durerea şi suferinţa, aşa cum a făcut şi Iisus. „Ne-am oferit în întregime, într-un efort de a completa ceea ce lipseşte în viaţa acestor oameni", a declarat Jeremy într-un articol pentru Christianity Today.

Cei doi au înfiinţat şi o organizaţie caritabilă, denumită Preemtive Love Coalition, care ajută guvernul irakian să ajute cât mai mulţi copii ce au nevoie de transplant sau operaţii pe cord deschis.