Membrii generaţiei Y „sunt înclinaţi spre altruism”

102

Tinerii de 30 de ani sau chiar mai tineri, cei care alcătuiesc generaţia cunoscută sub numele de mileniali, au o dorinţă puternică pentru a se implica în viaţa comunităţii din care fac parte într-un mod care să aibă un impact pozitiv. Pentru unii, această implicare se traduce în asumarea misiunii de a duce mesajul creștin în ţări predominant de altă religie, precum China.

Milenialii „vor să se consacre pe ei înșiși unei misiuni", susţine Wendell Rovenstine, președintele organizaţiei misionare Bibles for China, într-un material publicat de Mission Network News. „Asta îmi place la generaţia Y: vor să te ajute, le pasă, apar la faţa locului. Când e ceva de făcut, sunt în miez," a mai spus Rovenstine.

În prezent, organizaţia condusă de Rovenstine și-a propus să distribuie peste 10.000 de Biblii în China, mai ales în mediu rural. Potrivit președintelui organizaţiei, scopul misionar al programului se împletește și cu o intervenţie practică în comunitate: „vrem să auzim poveștile lor, să vorbim cu ei despre ceea ce le trebuie și despre cum îi putem ajuta."