Nu mai puţin de 17 biserici din orașul american Marshaltown (Iowa) vor colabora pentru a duce la bun sfârșit un plan misionar inedit: plasarea câte unei Biblii în fiecare gospodărie din oraș. Întreaga acţiune se va desfășura pe parcursul unei singure zile: sâmbăta aceasta.

După o serie de incidente violente petrecute în oraș, Gerald Robinson, pastorul Bisericii Baptiste First, cea care a lansat iniţiativa, a prezentat proiectul în cadrul unei întruniri locale a pastorilor baptiști, la începutul acestui an. Pastorul a spus atunci că își imaginează că biserica lui ar putea susţine proiectul singură, însă imediat alţi pastori s-au arătat interesaţi să ia parte la program.

„Ceea ce a convins alte biserici să dorească să ni se alăture atât de repede a fost faptul că noi [pastorii, n.r.] ne-am tot rugat în ultima vreme concentrându-ne pe ceea ce pare a fi un nor negru care planează deasupra comunităţii noastre”, declară pastorul, citat de ChristianNews.net.

„În zona noastră avuseseră loc o crimă, o tentativă de crimă, o incendiere premeditată și un atac armat soldat cu deces”, mai explică pastorul. „În mijlocul tuturor acestor vești rele, pastorii s-au rugat și au văzut în acest proiect o șansă pentru răspândirea speranţei.”

Proiectul, intitulat „Hope 4 You – Hope 4 Iowa”, avea nevoie de 18.000 de dolari pentru a putea cumpăra și distribui Bibliile. Pastorul baptist relatează însă că toţi acești bani au fost strânși cu ușurinţă de la donatori anonimi. Astfel au fost cumpărate 10.000 de Biblii în limba engleză (Noul Testament), 1.500 de Biblii în limba spaniolă și 1.000 în birmaneză.

Congregaţia organizatoare va distribui toate aceste Biblii pe parcursul a doar trei ore, sâmbăta aceasta. Sute de voluntari creștini s-au oferit să contribuie, mergând din ușă în ușă pentru a distribui numărul impresionant de exemplare ale Bibliei.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.