O mişcare ce promovează puritatea sexuală a împlinit 20 de ani

126

Mişcarea internaţională creştină True love waits (Iubirea adevărată aşteaptă), care promovează abstinenţa sexuală înaintea căsătoriei, în rândul adolescenţilor şi studenţilor, împlineşte anul acesta 20 de ani de existenţă.

Ideea acestei mişcări a apărut în februarie 1993, când fondatorii Richard Ross şi Jimmy Hester au început să îndemne tinerii să încheie un legământ de abstinenţă înaintea lui Dumnezeu şi a familiilor lor.

Cei care decid să încheie legământul, afirmă public următoarele „Eu cred că iubirea adevărată aşteaptă, prin urmare fac o promisiune în faţa lui Dumnezeu, a familiei mele, a prietenilor mei, a viitorului meu partener de viaţă şi a viitorilor mei copii că voi practica abstinenţa sexuală până în ziua în care voi face parte dintr-o relaţie biblică de căsătorie".

În primul an al campaniei, peste 102.000 de tineri au încheiat acest legământ, iar în prezent tineri din peste 100 de ţări fac parte din această mişcare. Deşi nu se cunoaşte numărul celor care au respectat legământul în ultimii 20 de ani, orice iniţiativă care ajută un adolescent să se gândească înainte de a-şi începe viaţa sexuală este una pozitivă, a declarat Mary Hobbs, medic pediatru şi manager al spitalului de pediatrie din Carolina de Sud, pentru Christian Post.