Cum poţi renunţa la fumat cu ajutorul alimentaţiei

324

Consumul a patru porţii de legume şi fructe proaspete în fiecare zi este de un real ajutor fumătorilor care doresc să se lase de fumat. În plus, foştii fumători reuşesc să nu reînceapă să fumeze, datorită aceluiaşi obicei alimentar.

În cadrul unui studiu coordonat de Gary A. Giovino, de la The State University of New York şi la care au participat 1.000 de voluntari fumători, s-a constatat că persoanele care au consumat zilnic cel puţin patru porţii de fructe şi legume proaspete au raportat o nevoie mai redusă de a fuma, în comparaţie cu cei care mâncau cel mult două porţii de legume şi fructe în fiecare zi sau care nu integrau alimente proaspete deloc în alimentaţia lor.

Mai mult chiar, după 14 luni, în rândul a o treime dintre fumători nevoia de a fuma a fost redusă într-atât de dramatic încât aceştia au renunţat la fumat.

Cercetătorul consideră că o posibilă explicaţie este aceea că fibrele din legume şi fructe asigură o saţietate mai mare şi, prin urmare, micşorează nevoia de fumat. În plus, gustul acestor alimente proaspete scot în evidenţă gustul neplăcut al ţigărilor, spre deosebire de alimente precum carnea şi de băuturi precum cafeaua şi alcoolul, care îl maschează, informează site-ul MSN.