Papa Francisc deleagă un arhiepiscop care să aibă grijă de săraci

16

Despre acţiunile caritabile ale Papei Francisc de dinainte şi de după alegerea sa s-a scris foarte mult. O parte dintre gesturile sale faţă de cei săraci ajung şi în atenţia presei, dar se ştie mai puţin despre cel pe care Francisc l-a însărcinat să se ocupe de săraci în mod direct.

Cel care poartă responsabilitatea îngrijirii de săraci este arhiepiscopul Konrad Krajewski, pe care Francisc l-a instruit chiar de la începutul pontificatului său. „Sfântul Părinte m-a sfătuit să îmi vând biroul şi să plec cât mai mult din Vatican. M-a sfătuit să merg eu în căutarea oamenilor săraci şi nu să îi aştept pe ei să mă cheme", a declarat Krajewski.

În afară de numeroasele cazuri pe care le întâlneşte în activitatea sa, arhiepsicopul primeşte în fiecare zi de la papă, prin jandarmul Vaticanului, un mănunchi de scrisori de la credincioşii care îi cer papei ajutor. „Pe fiecare scrisoare, papa scrie doar: «Ştii ce trebuie să faci» sau «Mergi la omul acesta», iar eu merg să văd care sunt nevoile şi ce putem face pentru a-i ajuta", a explicat arhiespiscopul.

Sursa: Huffington Post