Papa Francisc va lua în discuţie problema divorţului, a recăsătoririi şi a familiei

76

La sesiunea Sinodului Episcopilor din 2014 se vor lua în discuţie subiecte precum situaţia catolicilor divorţaţi şi recăsătoriţi şi familia în contextul evanghelizării.

Marţi, 8 octombrie, Vaticanul a anunţat care vor fi principalele teme de discuţie în sesiunea sinodului care se va desfăşura în perioada 5-19 octombrie, 2014. Întorcându-se de la Rio de Janeiro, în luna iulie, Papa Francisc le-a spus ziariştilor că la întâlnirea episcopilor vor discuta despre situaţia catolicilor divorţaţi sau recăsătoriţi şi dreptul acestora de a se împărtăşi, notează catholicnews.com.

În opinia Papei Francisc, legile cu privire la anularea căsătoriilor de către biserică trebuie analizate şi revizuite, deoarece constituie o problemă complexă. Ele exemplifică foarte bine nevoia de iertare, care există în biserică. Acest anunţ apare în contextul în care Arhiepiscopia din Freiburg, Germania, a adoptat noi măsuri prin care să permită celor divorţaţi şi recăsătoriţi să se împărtăşească.

Sesiunea din luna octombrie 2014 va fi o întâlnire generală extraordinară, compusă din majoritatea preşedinţilor conferinţelor naţionale, liderii Bisericilor Catolice din Est şi cei mai importanţi oameni de la Vatican.