Pastor american face greva foamei pentru închinarea la școală

32

Un pastor american din New York face greva foamei de 40 de zile, protestând împotriva unei măsuri care a interzis închinarea în şcoli.   

Un pastor american din New York face greva foamei de 40 de zile, protestând împotriva unei măsuri care a interzis închinarea în şcoli.

Bill Devlin de 59 de ani protestează împotriva măsurii interzicerii serviciilor religioase în şcolile publice la sfârşit de săptămână, conform Christian Post. El spune că această măsură are impact asupra comunităţilor sărace care nu îşi permit să închirize alte spaţii în care să desfăşoare serviciile de închinare.

Judecătorul districtual Loretta Preska a emis un ordin temporar de 10 zile prin care a interzis serviciile religioase în şcolile publice, dar un tribunal federal a declarat ulterior că decizia se referă doar la biserica Bronx Household of Faith din Universitatea Heights. Cu toate acestea, peste 60 de şcoli au interzis desfăşurarea serviciilor religioase.

„Nu au unde să se întâlnească", a declarat consilierul Fernando Cabrera. „Ce este mai bine: ca grupurile religioase să se întâlnească pe stradă sau în parcuri sau să plătească pentru a se putea întâlni la sfârşit de săptămână în clase care oricum sunt goale?".

Grupurile religioase aleg şcolile publice deoarece preţul chiriei este aproape jumătate din cât ar trebui să plătească altor spaţii din vecinătate. În prezent, credincioşii îşi doresc revocarea deciziei sau susţinere financiară din partea legiuitorilor.