Pastor sfătuiește părinţii că bătaia copiilor previne homosexualitatea

217

Sean Harris, pastor al bisericii baptiste Berean din Fayetteville, Carolina de Nord, a vorbit pe larg în sprijinul amendamentului 1 propus de stat, care ar defini căsătoria, în constituţia statului, între un bărbat şi o femeie şi ar scoate uniunile civile și parteneriatele în afara legii, în timpul predicii de duminică. Tot în această predică Harris cere membrilor congregaţiei sale să își atace copiii, dacă par a dezvolta comportamente în afara normelor de gen.

„Deci, fiul tău mic începe să se poarte ca o fetiţă la patru ani şi în loc să strivești asta ca pe un gândac şi să spui: „Îmbărbătează-te, dă-ţi jos rochia și treci afară să sapi un șanţ, cum fac bărbaţii", tu îl filmezi și pui videoclipul pe YouTube, și toată lumea râde, următorul lucru pe care îl știi e că acest copil acţionează conform fanteziilor din copilărie, pe care trebuia să le fi strivit," spune în predică pastorul, conform Huffington Post.

El sfătuiești taţii ca de fiecare dată când văd că fii lor sunt moi, să îi bată, „dă-i un pumn bun. Ok?", și să le spună că Dumnezeu i-a făcut bărbaţi și bărbaţi trebuie să rămâne. Iar dacă le văd pe fiicele lor că se comportă băieţește, ar trebui să le înveţe că, deși câteodată vor juca sport, „spre goria Domnului", ele trebuie să se aranjeze, să se parfumeze, să se poarte ca niște fete și să fie frumoase.

Harris a fost filmat în timpul predicii, filmare care a ajuns pe internet și a povocat un mare scandal, mulţi părinţi fiind îngroziţi de sfaturile pe care le-au auzit. Ziarul The Fayetteville Observer relatează că Harris spune acum că a glumit în timpul predicii. Deşi a declarat că „niciodată nu ar milita" pentru lovirea copiillor, Harris totuși și-a apărat credinţa în necesitatea de a întări rolurile tradiţionale de gen la copii:

„Dacă ar trebui să o spun din nou, aş spune altfel, fără îndoială," declară Harris, și continuă: „cuvintele acelea nu au fost planificate, dar în continuare susţin Cuvântul lui Dumnezeu, care spune clar faptul că un comportament efeminat este păcătos. Eu nu am de gând să fac compromisuri cu asta."