Primăria Capitalei dă 2,5 mil. euro pentru Catedrala Mântuirii

36

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat alocarea a 2,5 milioane de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi a altor 4 milioane de euro pentru 47 de biserici şi parohii din Bucureşti, informează ziarul Gândul.

Primăria își respectă astfel promisiunea făcută în luna iunie a anului trecut, când edilul general, Sorin Oprescu, declara că va dona pentru construcţia aşezământului de cult suma de 10 milioane de lei, pentru care are deja aprobarea consilierilor municipali.

În toamna anului trecut, Patriarhia anunţa că finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului va fi făcută doar parţial de la buget şi mai mult din donaţii. În septembrie 2011, peste 36.000 de persoane făcuseră donaţii.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, a cărei construcţie este estimată la 200 de milioane de euro, au început la sfârşitul lui 2010. Proiectul a stârnit ample controverse, părerile cu privire la utilitatea edificiului fiind împărţite. În luna februarie a acestui an, 64% dintre bucureşteni se declarau în favoarea construcţiei Catedralei, iar 30% împotrivă.