Principala problemă între Obama și pastorul penticostal Joshua DuBois

268

Pastorul penticostal Joshua DuBois, autorul cărţii „Devoţionalul preşedintelui", mărturisește într-u interviu pentru The Blaze, care a fost principala problemă pe care s-a contrazis cu președintele Barack Obama.

Este vorba despre libertatea religioasă și obligativitatea asigurării contraceptivelor prin controversatul program Obamacare. În devoţionalul său, fostul „pastor-șef" al președintelui spune că decizia lui Obama de a nu permite organizaţiilor și instituţiilor religioase să facă excepţie de la legea sănătăţii este, în părerea sa, „o ruptură istorică a relaţiei cu biserica, care trece dincolo de această problemă particulară".

Când s-a dat legea, DuBois era încă șef la Casa Albă și făcea lobby puternic pentru libertatea religioasă. Acum spune că acela a fost un moment foarte frustrant în care a trebuit să lucreze pentru administraţia Obama.

„Am început foarte repede să îmi demonizez oponenţii, să le pun la îndoială motivaţiile și să nu mai pot să îi văd ca pe oameni pe care Dumnezeu Îi iubește. A trebuit să crescă și să învâţ că pot să nu fiu de acord, fără să fiu și neplăcut pentru ceilalţi", povestește el.