Reclamă controversată, retrasă la cererea Vaticanului

53

Renumita companie de îmbrăcăminte Benetton a fost criticată sever de către Vatican pentru introducerea în cea mai recentă campanie publicitară a unei imagini care îl arată pe Papa Benedict sărutându-l pe gură pe Ahmed el Tayyeb, imam al moscheii Al-Azhar Mosque din Cairo. Miercuri Benetton a retras din campanie imaginea respectivă, scrie France24.

„Trebuie să ne impunem categoric împotriva folosirii acestei imagini a Sfântului Părinte, care a fost manipulată şi exploatată într-un mod neacceptabil într-o campanie publicitară ce urmărește numai scopuri comerciale.", a declarat purtătorul de cuvânt a Vaticanului, Federico Lombardi.

Reprezentanţii Benetton, o companie cu experienţă în campanii publicitare șocante, s-au apărat spunând că scopul campaniei intitulată UNHATE este să lupte împotriva acestei culturi a urii în toate formele ei. În același timp, ei și-au cerut scuze dacă „folosirea imaginii i-a rănit pe credincioși".

Campania lansată internaţional miercuri și care promovează simultan și fundaţia socială Unhate, înfăţișează un montaj foto cu mai mulţi lideri politici și religioși sărutându-se între ei. Cu perechi precum Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, Barack Obama şi Hu Jintao, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi liderul palestinian Mahmud Abbas, campania nu va trece neobservată în nici un colţ al lumii.

(Foto: Reuters)